Haal binnen één dag je BE rijbewijs om op pad te kunnen gaan met een aanhangwagen of caravan! Je krijgt 6 uren privéles om klaar gestoomd te worden voor je examen. Koop een dagopleiding in het midden van het land en doe 's middags aansluitend praktijkexamen! 

Informatie

Inhoud arrangement:

  • Je BE rijbewijs halen in 1 dag bij Kemp Rijopleidingen
  • Een complete dagcursus 'E achter B' vanuit Lelystad of Papendrecht
  • 6 lesuren (je rijdt solo, privéles)
  • Koffiepauze
  • Eenvoudige lunch 
  • Praktijkexamen bij het CBR

Wanneer is het arrangement geldig:

  • De waardebon is 3 maanden geldig

Reservering:

  • Na aankoop van de waardebon kan je reserveren bij de aanbieder. Dit doe je telefonisch via 0320-218080 o.v.v. Zoebie. De waardebon staat in je Zoebie account én ontvang je in je mailbox.

Alle kosten exclusief:

  • € 37,80 voor de Gezondheidsverklaring (iDeal betaling via CBR en alleen bij eerste examen)

Extra informatie

Je begint op een doordeweekse dag om 08:30 in Lelystad en doet examen om 14:55 uur in Emmeloord, Harderwijk of in Eemnes. Het is mogelijk tot twee weken voor de dagopleiding een andere persoon in te schrijven indien je verhinderd bent. Het is ook mogelijk om vanuit Papendrecht of Beneden Leeuwen te rijden en in deze regio praktijkexamen te doen.

Algemeen
Het gebeurt helaas regelmatig dat chauffeurs en werkgevers geconfronteerd worden met de nadelige gevolgen van het rijden met een combinatie, zonder in het bezit te zijn van het juiste rijbewijs. Niet alleen de kans op bekeuringen neemt steeds meer toe, ook kan men bij eventuele ongevallen in de problemen komen met de verzekeringsmaatschappij indien blijkt dat de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Het is dus zeker verstandig om het 'BE' rijbewijs te halen. Met deze opleiding ben je met een ééndagscursus vlot in het bezit van je nieuwe rijbewijs!

Het rijden
Je rijdt in een voertuigcombinatie van de rijschool. Als trekkend materiaal wordt er gebruik gemaakt van een sterke MB Vito automaat of een handgeschakelde VW Golf.
Ben je in het bezit van een rijbewijs B handgeschakeld? Dan heeft het rijden met automaat geen gevolgen voor het nieuwe rijbewijs. Er wordt dus een volwaardig BE rijbewijs afgegeven door de gemeente. De aanhangwagens zijn tandemassers van Hapert en voorzien van een gesloten opbouw. Achteruitrijden moet dus 'op de spiegels'. Je wordt persoonlijk begeleid door een ervaren instructeur.

Heb ik wel een 'E bij B' rijbewijs nodig?
Om met een aanhangwagen te rijden heb je niet altijd een BE rijbewijs nodig. Je rijbewijs B volstaat zolang de aanhangwagen inclusief laadvermogen niet meer weegt dan 750 kg.
In bepaalde gevallen is het toegestaan een aanhanger van meer dan 750 kg te trekken met alleen een geldig rijbewijs B. Dan gelden er wel twee voorwaarden:
1.De aanhangwagen mag inclusief laadvermogen niet meer zijn de ledige massa van het trekkende motorvoertuig.
2. De toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3500 kg.

In alle andere gevallen is een geldig BE-rijbewijs verplicht!

Voorwaarden
Voor deze categorie dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Er hoeft geen theorie-examen te worden afgelegd. De ca. 6 uur durende opleidingsdag wordt afgesloten met twee aanééngesloten praktijkexamens bij het CBR. Heb je weinig of geen ervaring met het (achteruit)rijden met een caravan of aanhangwagen? Dan adviseren wij vooraf enige rijlessen af te nemen.

Lees meerMinder

Aanbieder

Kemp Rijopleidingen

Artemisweg 220
8239 DE
Lelystad

Website

Op de kaart

OK